1. Svenska
  2. English
  3. العربية

På måndag öppnar nya rondellen

Nu på måndag, 13 maj, öppnar den nya rondellen vid Långebro. Arbetet har pågått sedan i höstas, och under de tre senaste veckorna har trafiken varit helt avstängd.
Kristianstad • Publicerad 10 maj 2019 • Uppdaterad 13 maj 2019
Den 13 maj öppnar nya rondellen. Invigning klockan 10.
Den 13 maj öppnar nya rondellen. Invigning klockan 10.Foto: Tommy Svensson

Trafiken släpps på under måndagsmorgonen. Sedan sker den officiella invigningen vid klockan 10. Då ska också rondellkonstverket ”Väktare” presenteras av konstnären Pål Svensson. Därefter kommer gång- och cykelvägarna att asfalteras. De ska vara klara i slutet av maj.

Kommunens mål var från början att den nya rondellen skulle öppna i slutet av juni, vilket innebär att arbetet sex veckor före tidsplanen.

Bygget har kostat 16 miljoner. Om man lägger till alla kringarbeten, exempelvis VA-arbeten, blir totalkostnaden 22 miljoner kronor.

– Det är ett av de mest efterlängtade infrastrukturprojekten i Kristianstad, har Henrik Wester, kommunikatör på C4 Teknik, tidigare sagt till Kristianstadsbladet.

Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.