1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Öppet hus på nya Västanvid

Under måndagen var det öppet hus på Nya Västanvid.
Om två veckor, den 19 augusti, ska de två första avdelningarna öppna.
Knislinge • Publicerad 6 augusti 2019 • Uppdaterad 7 augusti 2019
"Besökarna tycker det är fantastiskt fint här. Det ska bli en fröjd att jobba här", säger Marie Holmström, enhetschef på Västanvid.
"Besökarna tycker det är fantastiskt fint här. Det ska bli en fröjd att jobba här", säger Marie Holmström, enhetschef på Västanvid.Foto: Christian Gradholt

Äldreboendet har tillsammans med hyreshuset Sigrids höjd, vattentornet och KLF-byggnaderna blivit ett nytt riktmärke för Knislinge. Den stora byggnaden i tegel med 36 lägenheter är klar.

Den 19 augusti öppnar två avdelningar (24 lägenheter). Totalt blir det 60 lägenheter. Allt ska vara klart våren-sommaren 2020.

Lägenheterna är på 34, 5 kvadratmeter och hyran blir 6 500 kronor. Det finns tvättmaskin och torktumlare i alla lägenheter, något Stig och Anna-Siri Svensson är tveksamma till, men de tycker allt är mycket fräscht. ”De som har behov att bo här kommer nog att trivas”, säger Anna-Siri.
Lägenheterna är på 34, 5 kvadratmeter och hyran blir 6 500 kronor. Det finns tvättmaskin och torktumlare i alla lägenheter, något Stig och Anna-Siri Svensson är tveksamma till, men de tycker allt är mycket fräscht. ”De som har behov att bo här kommer nog att trivas”, säger Anna-Siri.Foto: Christian Gradholt

En av nyheterna med äldreboendet är avdelningskök. Där ska de anställda laga mat till de äldre. Något som oroat en del av de anställda.

I november ska köken börja användas, enligt Marie Holmström, enhetschef på Västanvid.

Först ska de anställda gå en utbildning under skollovet i november.

Pelle Persson och kommunchefen Jonas Rydberg är nöjda med avdelningsköken. När personalen lär känna de boendes matvanor kan det bidra till mindre matsvinn. Och köken ska ge ökad hemkänsla och trivsel.
Pelle Persson och kommunchefen Jonas Rydberg är nöjda med avdelningsköken. När personalen lär känna de boendes matvanor kan det bidra till mindre matsvinn. Och köken ska ge ökad hemkänsla och trivsel.Foto: Christian Gradholt

Hur känns det inför allt det nya?

– Min personal är väldigt positiv. Det är klart att det finns en oro hos vissa. Vi tar det som det kommer, det har blivit ett litet mantra för oss, säger Marie Holmström.

AB Järletoft Bygger vd Jan-Eric Järletoft med kommunalrådet Patric Åberg (M) var med på öppet hus.
AB Järletoft Bygger vd Jan-Eric Järletoft med kommunalrådet Patric Åberg (M) var med på öppet hus.Foto: Christian Gradholt
Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.