Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Olyckor med vilt ökar i Sverige – här är vägen med flest olyckor vid Kristianstad

Förra året var det rekord för trafikolyckor med vilt i Sverige. Antalet har ökat varje år de senaste fem åren. Kristianstad ligger i topp i Skåne vad gäller olyckor med vilt. Det säger Calle Eriksson, jägare som eftersöker skadade djur vid olyckor.
Kristianstad • Publicerad 20 januari 2020 • Uppdaterad 21 januari 2020
Kristianstads kommun är ett mycket olycksdrabbat område, sett till antalet viltolyckor per vägmil.
Kristianstads kommun är ett mycket olycksdrabbat område, sett till antalet viltolyckor per vägmil.Foto: Hasse Holmberg

647 stycken viltolyckor skedde i Kristianstads kommun under 2018. Calle Eriksson är eftersöksjägare inom Nationella Viltolycksrådet.

– Jag råder alla bilförare att vara väldigt observanta på vilda djur, särskilt när de kör i skymningsljus. Men det bästa är att alla sänker hastigheten.

Annons

En väg varnar han särskilt för.

– På väg 19 gäller det verkligen att vara försiktig. Där saknas tillräckligt med viltstängsel. Samtidigt är maxhastigheten 90 kilometer i timmen.

Trafikverket ska sätta upp mer viltstängsel längs hela väg 19.

Under 2018 sattes 47 000 meter viltstängsel upp längs väg 21. En faunabro håller på att byggas över väg 21 utanför Vinslöv, så att vilda djur kan komma över vägen.

Linn JönssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons