1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Nya Magnolian invigdes med fest och glädje

Ballonger, dans och besök av Bamse, Skalman och Lille Skutt. Det var fest och glädje när kommunalrådet Patric Åberg (M) invigde nya förskolan Magnolian den 5 mars.
Publicerad 11 mars 2019
Syskonen Heili och Vanessa Ullermo firade med Bamse och hans vänner.
Syskonen Heili och Vanessa Ullermo firade med Bamse och hans vänner.

Knislinge

– Det här är vårt nya koncept, sa Patric Åberg, kommunstyrelsens ordförande om den nybyggda förskolan Magnolian, på Göingevägen 4b.

Förskolan har sex avdelningar i två plan. Den är väldigt lik den nya förskolan i Hanaskog.

– Det är bara restaurangen som skiljer, sa Patric Åberg.

Han och förskolechefen Camilla Månsson var på plats för att klippa invigningsbandet.

Några barn valde att stanna inne när det regnade under invigningen – och titta ut när Patric Åberg (M) och förskolechef Camilla Månsson klippte bandet.
Några barn valde att stanna inne när det regnade under invigningen – och titta ut när Patric Åberg (M) och förskolechef Camilla Månsson klippte bandet.Foto: Lasse Ottosson

– Vi har pratat i 15 års tid om att lägga ner Stormhattens förskola. Nu äntligen är vi här i nya fräscha lokaler, sa Åberg.

Stormhatten ska rivas för att ge plats åt annan bebyggelse.

Efter bandklippning utomhus fortsatte festen inomhus i Magnolian. Det bjöds på dansfest tillsammans med Bamse och hans vänner. Representanter från andra förskolor, byggherren och kommunen samt föräldrar fanns på plats.

Paket lämnades över och dagen till ära bjöds det på minisemlor i restaurangen.

– Det här känns helt fantastiskt, sa Camilla Mårtensson.

– Här är ett gott gäng som jobbar. De har en lösningsfokuserad inställning. Även om det dyker upp något problem löser man det.

– Vi är nöjda med den här modellen på förskola, sa Patric Åberg.

Han tycker det är viktigt att kunna erbjuda många olika moderna alternativ.

– Vi har Ekebacken i Broby och privata förskolor. Vi börjar få ett brett utbud. Det vill vi ha.

Agnes Johansson och Siri Martinsson i en av Magnolians nya moderna lokaler. Magnolina är en miljöförskola med sovsalar som nästan är utomhus.
Agnes Johansson och Siri Martinsson i en av Magnolians nya moderna lokaler. Magnolina är en miljöförskola med sovsalar som nästan är utomhus.Foto: Lasse Ottosson
Allt är nytt och fräscht i den nya förskolan som öppnade för två månader sedan. Då var 114 barn inskrivna. Alla barn från Stormhatten och de flesta från Vita skolan har flyttat hit.
Allt är nytt och fräscht i den nya förskolan som öppnade för två månader sedan. Då var 114 barn inskrivna. Alla barn från Stormhatten och de flesta från Vita skolan har flyttat hit.
Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.