1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Nya badhuset växer fram – bygget kan följas live

Nu kan bygget av det nya badhuset på Näsby följas live på nätet, via webbkamera på Kristianstads kommuns hemsida.
Kristianstad • Publicerad 6 maj 2020 • Uppdaterad 7 maj 2020

I februari invigdes bygget av det nya badhuset på Näsby. Det ska stå klart sommaren 2022. Nu kan arbetet följas live via webbkamera på Kristianstads kommuns hemsida.

Planerna för badhuset har kantats av flera politiska bråk och mycket turbulens.

Första visionen presenterades 2009. Då var planen att rusta upp och bygga ut nuvarande Tivolibadet. 2012 stod det klart att det skulle kosta för mycket.

2013 började diskussionerna om att bygga ett helt nytt badhus, elva möjliga placeringar fanns.

Nya badhuset från ovan.
Nya badhuset från ovan.Foto: Mikael Persson

2015 fanns både Barbacka och Näsby som alternativ, men politikerna valde Näsby i slutet av 2015. Då var prislappen 340 miljoner kronor och en årlig kostnad för driften på 18,5 miljoner kronor.

Därefter blev det flera politiska turer. Moderaterna och Kristdemokraterna ville ha en annan placering, en fråga de drev inför valet 2018.

I september 2019 klubbade kommunfullmäktige budgeten för badhuset, 510 miljoner kronor. Badhuset ska heta ”Kristianstads badrike”.

Karolina AlfredssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.