1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Ny stadsfestival på gång – men utan öltält

Planeringen för en ny stadsfestival pågår. I början av veckan ska Handelsstaden berätta om det blir någon festival i juli. Blir det en festival så blir det utan mat- och öltält.
Kristianstad • Publicerad 4 februari 2019
Kristianstadsdagarna 2016, Stora torg.
Kristianstadsdagarna 2016, Stora torg.Foto: Johanna Wallin

Handelsstaden planerar för en festival i fyra dagar i juli. Det är Axels Tivoli som tagit initiativet. Nu pågår en diskussion om var festivalen ska hållas.

Stadsfestivalen ska innehålla tivoli, artister på scen, marknadsstånd och föreningar som kan visa upp sig.

– Om det blir en festival blir det en familjestadsfestival, där det ska finnas något för alla, säger Eva Richter på Handelsstaden.

Det blir inga mat- och öltält.

– Nej, inga öltält. Här finns redan många krögare. Det blir inga tält med mat och dryck på några torg. Men det kan givetvis vara matvagnar med fast food.

– Man lyfter näringen som finns i stan, så att de har möjlighet att göra något på egna uteserveringar, och kanske bygga ut dem, säger hon.

Det finns andra städer som har liknande festivaler.

– Det är många som har saknat någon typ av stadsfestival. Alla har ju inte möjlighet att gå på festival med inträde för att se artister. Man får tänka på att det är för kommuninvånare och besökare. Och det behöver hända något i citykärnan i dag. Det är många som frågar efter upplevelser.

Hilda ÄrlemyrSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.