1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Ny papperskorg ger signal när den är full

Publicerad 22 mars 2019
En ny smart papperskorg finns att se i Galleria Boulevard, i utställningen ”Smarta samhället”. Högskolan Kristianstad har också en.
En ny smart papperskorg finns att se i Galleria Boulevard, i utställningen ”Smarta samhället”. Högskolan Kristianstad har också en.Foto: Victor Lindstammer

Mer skräp i papperskorgarna och mindre skräp på marken. De nya smarta papperskorgarna skickar ut en signal när de är fulla. I maj ska tio nya papperskorgar sättas ut i Kristianstad.

Kristianstad

De smarta papperskorgarna trycker ihop och komprimerar skräpet. Energin kommer från solen. Därför får fem gånger så mycket skräp plats i dem.

När papperskorgarna blir fulla skickar de en signal till de ansvariga i kommunen.

– Det är väldigt smart. Framförallt är det väldigt miljövänligt. Vi slipper åka ut och se om papperskorgarna behöver tömmas eller inte, säger Sten-Olof Häll, planeringsingenjör vid C4 Teknik.

Kommunen ska börja med tio smarta papperskorgar, både i centrum och på andra ställen.

– Vi tittar på var de är lämpligast och var de ger bäst effekt.

Martin SöderbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.