1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Ny bro över Härlövsängaleden - Linnérundan blir mer trafiksäker

Vägen Härlövsängaleden har fått en gång- och cykelbro. Den kom dit natten till onsdagen. Syftet är att öka säkerheten för alla som går Linnérundan.
Kristianstad • Publicerad 21 mars 2019 • Uppdaterad 22 mars 2019
Den nya bron på Linnérundan är i trä, 60 meter lång och 5,5 meter hög. Den kostar 6,5 miljoner kronor. 22 maj ska den invigas.
Den nya bron på Linnérundan är i trä, 60 meter lång och 5,5 meter hög. Den kostar 6,5 miljoner kronor. 22 maj ska den invigas.Foto: Tommy Svensson

Natten till onsdagen stängdes Härlövsängaleden av, den väg som går mellan Långebro och Näsby. Under fem timmar lyftes bron på plats.

Bron lyftes på plats med en kran som fick ha en motvikt på 80 ton för att klara lyftet. Sammanlagt vägde kranen, med bron och motvikt, cirka 200 ton.

Det går mycket trafik på Härlövsängaleden, 11 000 fordon per dygn.

Det var en medborgare som lämnat in ett medborgarförslag till kommunen, om ett övergångsställe. Detta för att öka trafiksäkerheten för alla som vill gå ut i naturen på Linnérundan.

Tekniska nämnden tyckte det var bättre med en bro. Bron kommer att vara helt klar i april, efter påsk. Bron ska invigas den 22 maj.

Ronja OskarssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.