1. English
  2. Svenska
  3. العربية

Nattvandrarna efterlyser fler frivilliga

Sedan september har frivilliga på Gamlegården nattvandrat i sitt område. På Charlottesborg har nattvarning pågått i ett par månader. Nu söker de fler som vill vandra på kvällarna.
Kristianstad • Publicerad 21 januari 2019
Fatema Herzallah, Iman Alsanji, Rania Herzallah, Samira Hussien, Shahera Alazam och Asma Alasmi
Fatema Herzallah, Iman Alsanji, Rania Herzallah, Samira Hussien, Shahera Alazam och Asma AlasmiFoto: Sofyan Aswad

– Det känns som vi gör nytta. Många säger att det känns tryggt när vi är ute på kvällarna, säger Fatema Herzallah, en av nattvandrarna på Näsby.

– Det är roligt, men också viktigt för hela Näsby. Vi vill att tonåringarna ska känna stöd och trygghet, vi är inte ute efter att sätta dit dem utan att lära känna dem, säger 45-åriga Iman Alsanji, själv mamma till tre barn.

– Vi var 12 personer när vi började, men är nu nere i sex personer. Men vi har sagt att vi inte ska ge upp och kommer absolut inte lägga ner verksamheten. säger Fatema Herzallah.

Vad är syftet med nattvandringen?

– Man lär känna nya människor, inte minst vuxna. Och man kan även säga att det bidrar till integration. Vår grupp finns det också många som är pratar arabiska och svenska samt folk som pratar andra språk, säger Fatema Herzallah.

Tycker du att nattvandringen bidrar till säkerheten i området?

– Det kan bli tryggare om fler vuxna är ute och rör sig på gator och torg. Vi vill ha ut vuxna – vårdnadshavare, föräldrar och andra – ut på stan och umgås med ungdomar och på olika sätt hjälpa och stötta när det behövs, säger Iman Alsanji.

Nattvandrarna får många positiva reaktioner.

– Och vi får glada tillrop. Inget tycker att det vi håller på med är något dumt.

– Det här känns bara så himla bra, sammanfattar Iman Alsanji.

– Vi hoppas på sponsorer så vi kan skaffa nya jackor. Nu har vi sommarjackor så vi fryser en hel del, säger kvinnorna.

Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.