unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. العربية
  3. English

Nationella proven i skolan ställs in i vår

Alla nationella prov i grund- och gymnasieskola ställs in under våren. Det har Skolverket beslutat. Skälet är coronapandemin.
Peter Fredriksson, generaldirektör på Skolverket.
Peter Fredriksson, generaldirektör på Skolverket.
Foto: Claudio Bresciani/TT

"Skolorna står inför en osäker situation. Många elever är frånvarande och det saknas lärare. Det finns därför en stor risk att proven inte går att genomföra på det sätt som det är tänkt”, säger Peter Fredriksson, generaldirektör på Skolverket i ett pressmeddelande.

Corona: Ny lag gör det möjligt att stänga skolor

Bakgrunden är det högst osäkra läget för skolan. Gymnasieeleverna pluggar redan på distans för att minska smittspridningen. Det är också möjligt att i ett nödläge stänga grundskolor och förskolor.

Hittills har dock signalerna från regeringen och smittskyddsexperter varit tydliga: Skolor och grundskolor ska vara öppna så långt det bara är möjligt.