1. Svenska
  2. العربية
  3. English

Nationella proven i skolan ställs in i vår

Alla nationella prov i grund- och gymnasieskola ställs in under våren. Det har Skolverket beslutat. Skälet är coronapandemin.
Kristianstad/Sverige • Publicerad 23 mars 2020
Peter Fredriksson, generaldirektör på Skolverket.
Peter Fredriksson, generaldirektör på Skolverket.Foto: Claudio Bresciani/TT

"Skolorna står inför en osäker situation. Många elever är frånvarande och det saknas lärare. Det finns därför en stor risk att proven inte går att genomföra på det sätt som det är tänkt”, säger Peter Fredriksson, generaldirektör på Skolverket i ett pressmeddelande.

Bakgrunden är det högst osäkra läget för skolan. Gymnasieeleverna pluggar redan på distans för att minska smittspridningen. Det är också möjligt att i ett nödläge stänga grundskolor och förskolor.

Hittills har dock signalerna från regeringen och smittskyddsexperter varit tydliga: Skolor och grundskolor ska vara öppna så långt det bara är möjligt.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.