1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Mordbrand i Kristianstad – väktare hjälte

En butik för jourlivs i centrala Kristianstad sattes i brand under natten till måndagen. Polisen misstänker mordbrand.
Kristianstad • Publicerad 28 oktober 2019
Polisen misstänker mordbrand.
Polisen misstänker mordbrand.Foto: Victor Lindstammer

Strax innan 02-tiden på natten till måndagen var det någon som krossade en ruta till en jourlivsbutik i centrala Kristianstad. Strax efteråt började butiken brinna.

– Gärningsmannen eller männen kan ha haft någon form av brandfarlig vätska med sig. Vätska som man hällt innanför den krossade rutan och sedan tänt eld, säger Marielle Kamp, inre befäl vid Kristianstadspolisen.

En väktare var först på plats. Väktaren hann släcka elden innan räddningstjänsten kom fram. Polisen har gjort en undersökning av brottsplatsen.

Röken spred sig till lokaler intill butiken.

Polisen ska göra en teknisk undersökning under måndagen.
Polisen ska göra en teknisk undersökning under måndagen.Foto: Victor Lindstammer

Räddningstjänsten berömmer väktarens insats.

– Han gjorde det jättebra, han hade begränsat branden och gjort en jättebra insats, säger Micael Svensson, befäl på räddningstjänsten i Kristianstad.

En hjälte?

– Absolut.

Butiken var stängd. Ingen människa kom till skada.

Polisen har spärrat av området. Under måndagen ska polisen göra en teknisk undersökning. Det finns ännu ingen misstänkt för brottet som rubriceras som mordbrand.

Staffan LundgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.