1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Miljardär skapar stipendium för elever

Entreprenören Henrik Persson Ekdahl från Åhus vill lyfta ungdomar med driv och idéer. Nu instiftar han ett stipendium - med honom själv som mentor i Spanien. Vinnare: en eller flera elever i Kristianstad.
Kristianstad • Publicerad 25 februari 2020
Henrik Ekdahl Persson har under många år varit en framgångsrik investerare i tech- och spelsektorn. Arkivbild.
Henrik Ekdahl Persson har under många år varit en framgångsrik investerare i tech- och spelsektorn. Arkivbild.Foto: Tommy Svensson

Stipendiet riktar sig till unga entreprenörer. Det innehåller ett personligt mentorskap med företagsledaren själv under hösten 2020.

Henrik Persson Ekdahl växte upp i Torsebro och bodde senare i Åhus. Han har under sin karriär gjort en rad framgångsrika affärer inom tech- och spelsektorn.

Det nya stipendiet utlyses genom en tävling. Lärare i Ung Företagsamhet utser ett kandiderande UF-företag från sin gymnasieskola. Därefter får eleverna skicka in sin affärsplan för granskning av en jury.

”Extra roligt att göra något för ungdomar som kommer från samma område där jag själv är uppvuxen och gått i skolan”
Henrik Persson Ekdahl

– Det gläder mig att få möjligheten att fortsätta stödja ungt entreprenörskap. Givetvis tycker jag det är extra roligt att göra något för ungdomar som kommer från samma område där jag själv är uppvuxen och gått i skolan, säger Henrik Persson Ekdahl i ett pressmeddelande.

Fakta

Nytt stipendium

UF-lärare från gymnasieskolorna i Kristianstad utser kandidater. De skickar in deras affärsplan och nominering, senast måndagen den 16 mars.

Endast elever inom Ungt Företagande Kristianstad kan, via sina respektive UF-lärare, ansöka om stipendiet.

Vinnare utses den 17 april 2020 under Kristianstads Näringslivsgala.

Den vinnande gruppen får spendera en vecka med Henrik Persson Ekdahl och hans team i Marbella för att arbeta med sin företagsidé och affärsplan.

Hilda ÄrlemyrSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.