1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Massor av barn och vuxna ville testa nya Färevallen

Mötesplats Färevallen invigdes lördagen den 1 juni. Både barn och vuxna testade gladeligen alla aktiviteter på multiarenan.
Sibbhult • Publicerad 3 juni 2019 • Uppdaterad 12 juni 2019
Martina Rönbeck provar utegymmet tillsammans med sonen Elis.
Martina Rönbeck provar utegymmet tillsammans med sonen Elis.Foto: Ingela Rutberg

På en plan visar Kristianstads DFF fotbollsträning för damer. Men många i publiken har inte tid att titta. De är igång med egna aktiviteter. På den nya multiarenan spelas till exempel basket i ena änden och fotboll i den andra. På padelbanan kämpar en knatte med boll och racket med fin schwung.

–Det är fantastiskt att ha något sånt här på en liten ort, att kunna gå in och köra när man vill, som på en sportlekplats, säger Martina Rönbeck. Hon har sommarhus i Breanäs.

Hennes son Elis och hans kompis Alva Billsten har redan provat rörelselekarna och hoppborgen. Nu har de kommit till utegymmet.

Malin Olsson från Sibbhult spelar boule med dottern Alice Olsson-Andersson.

– Det är över förväntan. Själva uppbyggnaden är väldigt trevlig. Jag hoppas att det drar folk. Det här kommer jag nog att utnyttja, säger Malin Olsson.

På multiarenan spelades basket i den ena änden och fotboll i den andra.
På multiarenan spelades basket i den ena änden och fotboll i den andra.Foto: Ingela Rutberg
Ingela RutbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.