1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Man blev lurad på 200 000 när han sålde sin bil

En man i Knislinge sålde sin bil på en köpsajt. Men han blev lurad på 200 000 kronor. Han såg på sin dataskärm när pengarna fördes över på banken. Dagen efter fanns inte pengarna på hans konto.
Knislinge • Publicerad 4 april 2019
Det gäller att vara extra noga när du säljer på nätet. Bilden är tagen i ett annat sammanhang än det aktuella bedrägeriet.
Det gäller att vara extra noga när du säljer på nätet. Bilden är tagen i ett annat sammanhang än det aktuella bedrägeriet.Foto: Isabell Höjman/TT

Mannen sålde sin bil på Blocket. Han hade även skrivit på papper om ägarbyte. Då upptäckte han att han pengarna inte fanns på kontot.

Han har tagit skärmdumpar på att pengarna fördes över mellan två olika banker.

Det är oklart hur bedragaren som köpte bilen gått till väga. Det kan vara så att överföringen av pengarna återkallades innan den var genomförd. Det kan också vara så att köparen inte hade pengar på sitt konto.

Mannen har gjort en polisanmälan om bedrägeri. Polisens råd till andra är att kolla med sin bank först, innan man säljer saker via köpsajter och ska för över pengar via konton.

Till exempel ska det gå att få en kvittoutskrift på överföreningen direkt efter att den är gjord.

Åsa BorglinSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.