Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Låna skridskor, hjälmar och rullskridskor – gratis

Att köpa skidor, klubbor, hjälmar och andra fritidsprylar är dyrt. Nu kan du låna allt gratis på Fritidsbanken som öppnar den 9 december. Går grejorna sönder får du bara en klapp på axeln.
Broby • Publicerad 3 december 2019
Fritidsbanker finns på fler ställen i Sverige (Bilden är från Småland). I över två år har fritidsprylar samlats in till Fritidsbanken i Östra Göinge. De tar gärna emot fler.
Fritidsbanker finns på fler ställen i Sverige (Bilden är från Småland). I över två år har fritidsprylar samlats in till Fritidsbanken i Östra Göinge. De tar gärna emot fler.Foto: Arne Nilsson

Fritidsbanken är som ett bibliotek, fast för sport- och fritidsprylar. Alla får lov att låna utrustning.

Målet är att inspirera till lek, aktiv fritid och motion för en bättre hälsa.

Annons

– Vi har fått in 120 par skridskor, vi har rullskridskor, ishockeyklubbor, slalomutrustning, längdskidor i alla storlekar, flytvästar, hockeyhjälmar och mycket mer, säger Anders Gunnarsson, ansvarig för Fritidsbanken.

Fritidsbanken ligger på Storgatan 38 (intill AlltMöjlig Verkstaden) och är öppen måndag, tisdag och fredag klockan 10-16, torsdag klockan 13-17.30.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons