1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Lada brann ner –misstänkt mordbrand

En lada totalförstördes i en brand norr om Hammar i Kristianstad natten till söndagen. Branden misstänks vara anlagd. Polisen undersöker om det finns samband med tre andra bränder i området.
Kristianstad • Publicerad 16 september 2019
Natten till söndagen brann en lada i Hammar ner. Polisen misstänker morbrand.
Natten till söndagen brann en lada i Hammar ner. Polisen misstänker morbrand.Foto: Lasse Ottosson

Larmet om branden i en lada kom klockan 02.46 på söndagsmorgonen. Ladan låg på en åker mellan Hammar och Nosaby nära väg 118. Räddningstjänst från Kristianstad samt polis skickades till platsen.

Ladan, med rundbalar i, ska ha blivit helt övertänd. Det blåste kraftigt.

En gård med flera byggnader i Nosaby brann ner natten till den 31 juli.
En gård med flera byggnader i Nosaby brann ner natten till den 31 juli.Foto: Jens Christian

Polisen ska göra en kriminalteknisk undersökning. Det finns en misstanke om att branden var anlagd, det vill säga mordbrand. Under söndagen var utredare på plats. Polisen knackade dörr.

Polisen utesluter inte samband mellan nattens brand och tidigare bränder.

– Ja, jag tror inte på slumpen. Vi kan konstatera att det har brunnit på andra ställen i närområdet. Naturligtvis försöker vi hitta samband mellan dem, säger John Sjöblom, inre befäl på polisen.

Andra bränder som utreds är en lada i Fjälkinge som brann ner fredagen den 7 september. Natten till den 12 augusti brann en lada nära flygplatsen i Everöd. Natten till den 31 juli brann en gård med flera byggnader ner i Nosaby.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Marcus HaraldssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.