1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Kyrkan ska ge människor stöd till praktik

Projektet Spira i Knislinge pastorat ( Svenska kyrkan) ska ge minst 50 människor i utanförskap stöd att få en praktikplats. Leader Skånes ESS bidrar med en miljon kronor till projektet.
Publicerad 22 oktober 2019
Målet är att ge stöd och aktiviteter för människor som står långt från arbetsmarknaden, som inte är redo för att ta en praktikplats.
Målet är att ge stöd och aktiviteter för människor som står långt från arbetsmarknaden, som inte är redo för att ta en praktikplats.Foto: Lars Thulin

Knislinge

Målgruppen är människor i utanförskap som har svårt att få praktik, arbete och komma in i samhället. Det kan vara människor som är långtidssjukskrivna, som suttit i fängelse, missbrukare och utrikesfödda.

Målet är att ge stöd och aktiviteter för människor som står långt från arbetsmarknaden, som inte är redo för att ta en praktikplats.

Spira ska anställa en projektledare på 70 procent i två år. Projektet ska samarbeta med lokala föreningar.

Projektet får även 200 000 kronor via privat finansiering.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.