1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Kvinna dömd till fängelse för mordbrand - Nu har hovrätten släppt henne

Hovrätten har släppt en 28-årig kvinna som suttit häktad i över ett år. Dom faller den 15 oktober. Hon har suttit häktad dömd för två mordbränder i Åhus.
Kristianstad • Publicerad 25 september 2019
En kvinna dömdes för två mordbränder utanför Åhus. Hon fick fängelse i tre år och tio månader.  Nu har hovrätten släpp henne.
En kvinna dömdes för två mordbränder utanför Åhus. Hon fick fängelse i tre år och tio månader. Nu har hovrätten släpp henne.Foto: Jörgen Svensson

Den 28-åriga kvinnan har hela tiden nekat till brotten. Hon häktades i augusti 2018. Kvinnan åtalades för sex fall av mordbrand och tre fall av grov skadegörelse i Åhus och på Härlöv i Kristianstad mellan den 23 juli och 8 augusti 2018.

Rättegången i Kristianstads tingsrätt varade i 13 dagar. Över 60 vittnen hördes. Tingsrätten var även ute och tittade på brandplatserna.

Kvinnan dömdes till fängelse i tre år och tio månader för två mordbränder i Åhus. Hon

frikändes från åtalet i övrigt. Både åklagare och försvarare överklagade domen till hovrätten.

Birgitta MattissonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.