1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Kvinna död efter brand i bostad

En kvinna har avlidit efter en brand i en bostad på Näsby. Hennes anhöriga är underrättade.
Kristianstad • Publicerad 9 januari 2020
Bostaden fylldes med rök, men branden orsakade inte stora skador. Polisen utreder branden som allmänfarlig vårdslöshet. Det finns ingen misstanke om att branden var anlagd.
Bostaden fylldes med rök, men branden orsakade inte stora skador. Polisen utreder branden som allmänfarlig vårdslöshet. Det finns ingen misstanke om att branden var anlagd.Foto: Lasse Ottosson

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen vid 05-tiden på torsdagsmorgonen. Det var mycket rök i bostaden, men det blev inte så stora skador av branden.

– Vi gick snabbt in med rökdykare, släckte ner branden och tog hand om den skadade, säger Mikael Svensson, inre befäl vid räddningstjänsten Kristianstad.

Räddningstjänsten var klara med släckningen vid 06-tiden.

Den drabbade kvinnan dödförklarades under torsdagsmorgonen. Vid lunchtid hade hennes anhöriga underrättats. Polisen gick då ut med beskedet på sin hemsida.

Branden ska ha startat i sovrummet. Polisen utreder branden, men det finns ingen misstanke om att den var anlagd.

Martin SöderbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.