1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Kulturhuset firar tio år – nytt program är ute nu

Kulturhuset firar tio år, familjelördagar har kommit för att stanna. Östra Göinges kulturprogram för våren har mycket spännande att erbjuda.
Östra Göinge • Publicerad 29 januari 2019
Bandet Baskery är på Kulturprogrammets försida. Det svenska bandet spelar countryinspirerad rock, var förband åt Robbie Williams på turnén i Europa 2015. Baskery har premiär för sin turné i Sibbhults Folkets Hus den 12 februari klockan 19. Fri entré för alla under 18 år.
Bandet Baskery är på Kulturprogrammets försida. Det svenska bandet spelar countryinspirerad rock, var förband åt Robbie Williams på turnén i Europa 2015. Baskery har premiär för sin turné i Sibbhults Folkets Hus den 12 februari klockan 19. Fri entré för alla under 18 år.

Ljusprojektet Vita Lux: orientering lyser upp Kulturhusets fasad helgen den 8-10 februari. Med fokus på hus ljus har lyst upp våra hem och ljus inom konsten. Video, musik och rörelse blir det under invigningen den 8 februari som är klockan 17-20.30.

Den 9 februari firar Kulturhuset Vita skolan tio år. Kulturhuset är Östra Göinges största kultursatsning hittills. Jubileet börjar klockan 10, med en hel del olika aktiviteter i hela huset. Programmet avslutas med en konsert då komikern och musikern Magnus Mårtensson leder Östra Göinge Osby Kammarorkester.

Kulturhuset i Broby firar 10 år den 9 febuari.
Kulturhuset i Broby firar 10 år den 9 febuari.Foto: Bosse Nilsson

Populära familjelördagarna klockan 10-13 fortsätter på Kulturhuset.

– Familjelördagar är ett beprövat koncept, att skapa förväntningar att på lördagar händer det något. Vi har ändå personal på plats, säger Johan Larsson, bibliotekarie.

Bandet Baskery, med systrarna Stella Bondesson, kontrabas, Greta Bondesson, trummor, och Sunniva Bondesson, gitarr, kommer till Sibbhult den 12 februari.
Bandet Baskery, med systrarna Stella Bondesson, kontrabas, Greta Bondesson, trummor, och Sunniva Bondesson, gitarr, kommer till Sibbhult den 12 februari.Foto: Samuel Ekstedt

Ståupp-komikern Robin Paulsson, med eget program i SVT, gästar Knislinge Folkets Park den 28 februari klockan 19.

Robin Paulsson, ståuppare, kommer till Knislinge den 28 februari.
Robin Paulsson, ståuppare, kommer till Knislinge den 28 februari.Foto: Lasse Ottosson

Filmer till fikat, för vuxna, blir det i Hanaskogs bibliotek den 26 februari klockan 17.

Vårens kulturprogram kan du hämta på biblioteken eller ladda ner från Östra Göinge kommuns hemsida.

Under sportlovet händer det väldigt mycket, program kommer senare.

Kulturprogrammet kan du också läsa HÄR.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.