1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Kulturdagen: Möten, mat och musik i skön förening

”Alla träffas, äter, lyssnar på musik, dansar och är glada”, säger Kadouri Salam. Han var en av tusentals besökare på ABK:s kulturdag under lördagen.
Kristianstad • Publicerad 10 september 2019
Salam Kadouri med sonen Kadouri Salam grillar majskolvar. Muntasser Shaher med dottern Mabelle Shaher, 2,5 år står intill.
Salam Kadouri med sonen Kadouri Salam grillar majskolvar. Muntasser Shaher med dottern Mabelle Shaher, 2,5 år står intill.Foto: Victor Lindstammer

Kadouri Salam bor på Gamlegården. Han sammanfattar kulturdagen bra, att den är en folkfest. Barnen leker och njuter av läsk och spunnet socker. De vuxna samtalar glatt. Och underhållningen från scenen bidrar till stämningen.

– Här är jättefint och jättebra, säger Muntasser Shaher, som bor på Egna Hem. Han har med sig dottern Mabelle Shaher, 2,5 år. Hon tuggar på en majskolv. Den har grillats av Salam Kadouri.

– Tio kronor, tio kronor, ropar han till alla som går förbi.

Thomas Di Leva var en av många artister på årets kulturdag.
Thomas Di Leva var en av många artister på årets kulturdag.Foto: Victor Lindstammer
Kommunpolisen Martin Thornells motorcykel var populär.  Abdullah Alkhadhami med sonen Mohammed 1 år, från Hanaskog. ”Det är första gången jag är här, det är jätteroligt – mycket folk och socialt umgänge”, säger han.
Kommunpolisen Martin Thornells motorcykel var populär. Abdullah Alkhadhami med sonen Mohammed 1 år, från Hanaskog. ”Det är första gången jag är här, det är jätteroligt – mycket folk och socialt umgänge”, säger han.Foto: Inga-Lill Bengtsson

Anders Tell (S), oppositionsråd i kommunen, brukar besöka kulturdagen. Partiet har ett eget tält.

– Det är roligt. Det är mycket folk, många möten och samtal och god mat, säger han.

Stor folkfest, eller som en stor födelsedag. Tusentals besökare kom till kulturdagen på Gamlegården.
Stor folkfest, eller som en stor födelsedag. Tusentals besökare kom till kulturdagen på Gamlegården.Foto: Victor Lindstammer
Peter MaunulaSkicka e-post
Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.