1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Kristianstadsborna har stor tur i spel

Under 2018 har Svenska Spel betalat ut cirka 35 miljoner kronor till Kristianstadsbor i vinster på spel.
Kristianstad • Publicerad 7 januari 2019
Den 4 augusti vann någon från Kristianstad en vinst på 2,1 miljoner kronor på Lotto. Två vinster  på Joker gav vardera 10 miljoner kronor under 2018.
Den 4 augusti vann någon från Kristianstad en vinst på 2,1 miljoner kronor på Lotto. Två vinster på Joker gav vardera 10 miljoner kronor under 2018.Foto: JESSICA GOW / TT

I april 2018 vann två personer i Kristianstad tio miljoner kronor vardera. Den ena vinnaren kunde Pierre Jonsson och hans kollegor på Svenska Spel snabbt hitta. Den andra vinnaren tog tid att få tag på.

– Detta är bland det mest otrolig som finns. Det finns bara inte i världshistorien att det händer att två vinner så mycket pengar inom loppet av bara tio dagar i en liten stad som Kristianstad, sa Pierre Jonsson till Kristianstadsbladet.

I november 2018 vann en man i Kristianstad åtta och en halv miljon kronor.

Vad brukar deras reaktion vara när du ringer och berättar?

– Under mina år har jag nog upplevt det mesta. Jubel, skratt, förvåning, tystnad, tveksamhet, lugn. Men till slut har det alltid löst sig och vinnarna varit nöjda och glada.

Pierre Jonsson från Svenska Spel, med vinnartårta.
Pierre Jonsson från Svenska Spel, med vinnartårta.Foto: Kristina Wihlborg

Varför är det så många vinnare i Kristianstad?

– Det är en fråga som det inte finns något riktigt svar på. Slumpen inte har något minne. Men ibland slår vinster ner i vissa delar av landet under perioder.

Sandra Björklund QvarfordtSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.