1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Kristianstadsbladet är nominerad till Årets dagstidning

Kristianstadsbladet, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet är nominerade till Årets dagstidning. I nomineringen nämns bland annat vikten av att Kristianstadsbladet har Kb Mosaik, som publicerar artiklar på flera språk.
Kristianstad • Publicerad 26 februari 2020
”Det går inte att komma ifrån att det här är det mest prestigefyllda priset i branschen”, säger Jörgen Svensson, chefredaktör på Kristianstadsbladet.
”Det går inte att komma ifrån att det här är det mest prestigefyllda priset i branschen”, säger Jörgen Svensson, chefredaktör på Kristianstadsbladet.Foto: Jörgen Svensson

Över hundra tidningar var nominerade.

– Det är en jäkla fin motivering, säger Jörgen Svensson, chefredaktör för Kristianstadsbladet.

Juryn skriver:

”Kristianstadsbladet har trots branschens utmaningar lyckats behålla en stark lokal närvaro, och omfamnar alla sina läsare, dessutom på flera språk än svenska. Med kunskap och känsla för de lokala frågorna håller de rikskonkurrensen utanför dörren, ökar bland yngre och har budgeten under kontroll. Det är att göra en viktig demokratisk insats varje dag.”

Det årliga priset delas ut av branschorganisationen TU – Medier i Sverige.

– Det går inte att komma ifrån att det här är det mest prestigefyllda priset i branschen. Så vi känner oss väldigt hedrade, säger Jörgen Svensson.

Årets vinnare utses på TU:s gala den 22 april i Stockholm.

Catharina SigalaSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.