1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Krinova fick pris för insatser i Skåne – företag köar för att flytta in

Krinova Incubator & Science Park har fått pris för stora insatser att utveckla Skåne. Just nu står 20 företag i kö för att få en plats på Krinova. Lokaler i nytt hus kan bli aktuellt.
Kristianstad • Publicerad 14 februari 2019
Kommunalrådet Pierre Månsson (L) och Charlotte Lorentz Hjorth, vd för Krinova incubator och Science Park, plus personal på Krinova. De är glada för priset för synnerliga insatser för Skånes utveckling.
Kommunalrådet Pierre Månsson (L) och Charlotte Lorentz Hjorth, vd för Krinova incubator och Science Park, plus personal på Krinova. De är glada för priset för synnerliga insatser för Skånes utveckling.Foto: Ingela Rutberg

Krinova Incubator & Science Park fyller 20 år i år. Måndagen den 11 februari fick Krinova pris av Region Skåne för ”synnerliga insatser för Skånes utveckling 2018”.

– För oss som jobbat hårt så länge är det otroligt roligt. Det är en bekräftelse på att alla gör ett bra arbete tillsammans, säger Charlotte Lorentz Hjorth, vd på Krinova Incubator & Science Park.

”Målet för 2025 är att vi ska ha 200 bolag”, säger Charlotte Lorentz Hjorth, vd för Krinova.
”Målet för 2025 är att vi ska ha 200 bolag”, säger Charlotte Lorentz Hjorth, vd för Krinova.Foto: Bosse Nilsson

Under 2018 fick drygt 200 företag innovations- och utvecklingsstöd av Krinova, över 26 000 besökare kom till möten och konferenser. Krinova hade också cirka 20 utvecklingsprojekt inom profilområdet mat–miljö–hälsa.

Kommunalrådet Pierre Månsson (L) säger:

– Folk vet inte riktigt vad Krinova är, men vi har jobbat mycket med att det ska ta plats. Kommunerna i nordöstra Skåne lägger gemensamma pengar på Krinova. Det gör att det är viktigt för fler kommuner än Kristianstad. Priset är ett bevis på att vi lyckats nå ut.

Under de senaste åren har Krinova gått från 50 till över 100 företag. Fler vill in. Kön är just nu 20 företag.

– Det är rätt hårt tryck. Vi tittar på ett hus till. Målet för 2025 är att vi ska ha 200 bolag, säger Charlotte Lorentz Hjorth.

Krinova är en del av utvecklingen av Näsby som stadsdel.

– Vi behöver titta på hur vi kan bygga ut, inte bara bostäder utan mer lokaler för verksamheter och företag, säger Pierre Månsson.

20 företag står i kö för att få plats på Krinova. Därför behövs fler lokaler.
20 företag står i kö för att få plats på Krinova. Därför behövs fler lokaler.Foto: Bosse Nilsson
Krinova
KrinovaFoto: Bosse Nilsson
Ingela RutbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.