1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Kärleksbomba på alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag den 14 februari är fylld av kärlek och rosa skimmer. Då köper många blommor och andra presenter till nära och kära. Men det går att kärleksbomda på andra sätt.
Publicerad 10 februari 2020
Daniél Tejera, Linnéa Bjärum, Hedda Elsässer och Amir Jawad satte upp hjärtlappar vid RFSL:s lokal för att visa sitt stöd, efter att någon satt en docka i mänsklig storlek, med en kniv i, på trappan utanför.
Daniél Tejera, Linnéa Bjärum, Hedda Elsässer och Amir Jawad satte upp hjärtlappar vid RFSL:s lokal för att visa sitt stöd, efter att någon satt en docka i mänsklig storlek, med en kniv i, på trappan utanför.Foto: Mikael Persson

Kristianstad

I december råkade föreningen RFSL ut för en obehaglig överraskning. Någon hade satt en docka i mänsklig storlek, med en kniv i, på trappan till föreningens lokal. Då klistrade några personer upp hjärtan för att visa föreningen sitt stöd.

På alla hjärtans dag brukar hjärtan dyka upp både här och var. Dagen kallas även för Valentindagen (efter helgonet Valentinus). Den började firas inom den katolska kyrkan redan i slutet av 400-talet. Först långt senare, under medeltiden, fick dagen en koppling till romantik och kärlek.

Hjärtan på stan.
Hjärtan på stan.Foto: Peter Åklundh
Godishjärtan.
Godishjärtan.Foto: Jurek Holzer / SvD / TT
Kuddar med kärleksbudskap.
Kuddar med kärleksbudskap.Foto: Claudio Bresciani / TT
Passa på att ge någon en kram, en blomma eller bjud på middag på alla hjärtans dag.
Passa på att ge någon en kram, en blomma eller bjud på middag på alla hjärtans dag.
Romantik på alla hjärtans dag. Passa på att ge någon en kram, en blomma eller bjud på middag på alla hjärtans dag.
Romantik på alla hjärtans dag. Passa på att ge någon en kram, en blomma eller bjud på middag på alla hjärtans dag.Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
STOCKHOLM 20080211Ett Valentinkort, med röda rosor och några röda geléhjärtan.
STOCKHOLM 20080211Ett Valentinkort, med röda rosor och några röda geléhjärtan.Foto: Claudio Bresciani / TT
Röda rosor går åt på alla hjärtans dag.
Röda rosor går åt på alla hjärtans dag.Foto: JESSICA GOW / TT
Röda rosor går åt på alla hjärtans dag.
Röda rosor går åt på alla hjärtans dag.Foto: JESSICA GOW
En bukett med röda rosor och ett alla hjärtans dag-kort
En bukett med röda rosor och ett alla hjärtans dag-kortFoto: JESSICA GOW
Linnéa Bjärum, vice ordförande i LUF Kristianstad och Daniél Tejera, ordförande i Barn- och utbildningsnämnden i Kristianstad "lovebombade" RFSLs lokal i Kristianstad.
Linnéa Bjärum, vice ordförande i LUF Kristianstad och Daniél Tejera, ordförande i Barn- och utbildningsnämnden i Kristianstad "lovebombade" RFSLs lokal i Kristianstad.Foto: Mikael Persson

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.