1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Karate: Sebastian Brajic tog SM-guld

Sebastian Brajic har inte tävlat på länge. Nu gjorde han comeback på karate-SM – och tog guld. ”Kungen är tillbaka”, säger pappan och tränaren Dejan Brajic.
Kristianstad • Publicerad 12 november 2019
Sebastian Brajic, 22 år, tog SM-guld i Karlstad.
Sebastian Brajic, 22 år, tog SM-guld i Karlstad.Foto: Tommy Svensson

Sebastian Brajic hade inte tävlat på ett och ett halv år. I slutet av oktober lovade han att gå för guld på SM. I helgen fick han sin revansch på Joel Palmqvist, som han förlorade mot i SM-finalen mars 2018.

– Det var en lättnad faktiskt. Jag tycker själv inte att jag är i så bra form. Så det var skönt att komma tillbaka och vinna, säger Sebastian Brajic.

Den där SM-finalen i mars 2018 blev också Brajic sista tävling. Senare i augusti samma år bestämde sig för att ta ett uppehåll.

– Jag tycker att jag hade kontroll i samtliga matcher. Jag släppte inte ett enda poäng och gjorde vad jag skulle, säger Sebastian Brajic, som tävlar i klassen +84 kilo.

Han tog även brons i lagtävlingen tillsammans med sin bror Alexander.

För Centrum Karateklubb blev det ytterligare en medalj när Lisa Pärlemar Svensson tog brons i juniorklassen +59 kilo. Pärlemar Svensson är fostrad i Centrum KK, men tävlar numera för Karategymnasiet.

Lisa Pärlemar Svensson tog brons i juniorklassen.
Lisa Pärlemar Svensson tog brons i juniorklassen.Foto: Victor Lindstammer
Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.