1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Jojo-kort utlöser stöldlarm på Ica Maxi

Har butikslarmet ljudit på Ica Maxi i Kristianstad även om du inte har stulit något? Då kan det bero på att du har dubbla Jojo-kort i plånboken.
Kristianstad • Publicerad 26 juli 2019

– De kan sända iväg samma frekvens som finns i våra larm, säger butikschefen Johan Ramlund.

Det är inte helt ovanligt att butikslarm kan gå av om ett tidigare stöldlarm glömts kvar på till exempel ett nyköpt klädesplagg.

Men nu uppdagas en ny potentiell bov i dramat.

På Ica Maxi i Kristianstad har det hänt ett flertal gånger att butikslarmet börjat ljuda på grund av mängden kort som kunden haft i plånboken. Och det ska handla om ett specifikt kort från Skånetrafiken.

– När du har dubbla Jojo-kort kan de sända iväg samma frekvens som finns i våra larm, säger Johan Ramlund, butikschef på Ica Maxi i Kristianstad.

Skånetrafikens svar dröjer

Han berättar att de inte kommer att åtgärda problemet.

– Nej, det är upp till de som har tillverkat maskinerna. Sen är det inget stort problem för oss heller, det har bara hänt några gånger. Så som jag har förstått det är de som utformar larmen i kontakt med tillverkaren av Jojo-korten för att hitta en lösning på problemet.

Det är i nuläget oklart om problemet berör fler butiker och, för den delen, andra typer av kort.

Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.