1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Jobbmatchningen har kunnat erbjuda 87 lediga jobb – öppnar idag igen

Sedan april har jobbmatchningen haft 952 besökare. Besökare har kunnat matchats mot 87 jobb som inte legat ute på Platsbanken. Flera företag har varit på plats och antalet sökande till utbildningar har ökat. Idag tisdag den 14 januari öppnar jobbmatchningen i Broby igen.
Östra Göinge • Publicerad 14 januari 2020 • Uppdaterad 15 januari 2020
Jobbmatchningen startade i april 2019. Varje tisdag är det öppet mellan 10-12. Idag är Jens Skarp och hans kollegor tillbaka efter helgerna.
Jobbmatchningen startade i april 2019. Varje tisdag är det öppet mellan 10-12. Idag är Jens Skarp och hans kollegor tillbaka efter helgerna.Foto: Tommy Svensson

I april 2019 startade jobbmatchningen i Broby. I snitt har 43 personer kommit till jobbmatchningen varje tisdag. Totalt har 952 personer varit på besök. Hur många av dem som fått jobb är svårt att säga.

– Vi har kunnat erbjuda 87 egna lediga jobb. De har inte legat ute på Platsbanken. Dessutom har här varit väldigt många företag. De har kunnat hålla intervjuer på plats, säger Jens Skarp, från Östra Göinge kommun som håller i jobbmatchningen.

Han har fått många positiva kommentarer, både från de som söker jobb och de som letar efter folk.

Varje vecka har det funnits en studievägledare på plats. Effekten är att Göinge Utbildningscenter i Sibbhult har rekordmånga intagna till sina utbildningar i vår.

Exempelvis har vårdutbildningarna fått många fler elever; 35 anmälda till preparandutbildningen och 16 till första terminen vårdcollege till undersköterska.

Preparandutbildningen till industrin har 22 deltagare.

Bland de företag som varit på plats är C4 Transport, Furuboda, Lärlingsakademien, Enfuturum, Wikan personal, Almi Montico, Maxkompetens, Pumana och Ikett.

Göingematchningen kommer att fortsätta under våren. Idag är det öppet på Kyrkogatan 6 i Broby, mellan klockan 10-12.

Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.