1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Ja till byggstart för nytt badhus

Nu är det klart. Kommunfullmäktige sa på tisdagen ja till byggstart för ett nytt badhus för max 510 miljoner kronor på Näsby. Men politikerna var ganska trötta på att debattera frågan.
Kristianstad • Publicerad 18 september 2019
Pierre Månsson (L) förklarade bakgrunden till att badhuset ska placeras på Näsby, bland annat har det med nivåerna av grundvattnet att göra.
Pierre Månsson (L) förklarade bakgrunden till att badhuset ska placeras på Näsby, bland annat har det med nivåerna av grundvattnet att göra.Foto: Lasse Ottosson

Vägen fram till ett nytt badhus har varit kantad av många och hårda diskussioner. När det var dags för beslut om startbesked blev det en timmes debatt. Beslutet blev som väntat. Det vill säga L och C fick stöd av S, SD och V för att få igenom förslaget på ett badhus för 510 miljoner med träningsbassäng med tio banor.

Här ska badhuset byggas, intill Högskolan Kristianstad och Krinova.
Här ska badhuset byggas, intill Högskolan Kristianstad och Krinova.Foto: Lasse Ottosson
Peter Johansson (M) yrkade avslag. Han tycker att kostnaderna är alldeles för höga, de måste bantas rejält.
Peter Johansson (M) yrkade avslag. Han tycker att kostnaderna är alldeles för höga, de måste bantas rejält.Foto: Lasse Ottosson

M och KD har drivit frågan om ett mindre och badhus i centrum. De två partierna yrkade avslag. De ville även att beslutet från 2015 om placeringen på Näsby skulle rivas upp. Centerpartisten Ulf Persson valde att gå emot sitt parti. Han yrkade också avslag.

Badhuset ska vara klart 2022.

En majoritet av de 65 politikerna i kommunfullmäktige röstade ja till byggstart av badhuset.
En majoritet av de 65 politikerna i kommunfullmäktige röstade ja till byggstart av badhuset.Foto: Lasse Ottosson
Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.