1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Inspirationsdag ska locka fler elever

Till hösten starta en ny utbildning i CNC på Göinge Utbildningscenter, GUC. Redan i dag finns plåt och svets, sten, trädgård och vård. Utbildningar som är efterfrågade på arbetsmarknaden. Den 8 maj visar GUC upp sina utbildningar för alla intresserade.
– Vi vill inspirera våra besökare till att söka våra yrkesutbildningar för vuxna, säger Jimmy Ek, IT-adminstratör på skolan.
Sibbhult • Publicerad 11 april 2019
Elever från trädgårdsutbildningen på Göinge utbildningscenter har lätt att få jobb. På bilden, från hösten 2018, lägger elever plattor vid Skogsbrynet. Plattorna gör det lättare för äldre med rullator och rullstol att ta sig ut.
Elever från trädgårdsutbildningen på Göinge utbildningscenter har lätt att få jobb. På bilden, från hösten 2018, lägger elever plattor vid Skogsbrynet. Plattorna gör det lättare för äldre med rullator och rullstol att ta sig ut.Foto: Tommy Svensson
Jimmy Ek.
Jimmy Ek.Foto: Privat

– De som gått trädgård och vård har väldigt lätt att komma ut i jobb. Vi bjuder in alla våra elever, både från sfi, c och d-kursen och grund- och gymnasieelever. Allmänheten är så klart välkommen.

Även lärlingsakademin och yrkeshögskolan nordost deltar i inspirationsdagen den 8 maj klockan 9-12. Mer information på guc.nu.

Svetsning på Göinge Utbildningscenter.
Svetsning på Göinge Utbildningscenter.Foto: Tommy Svensson
Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.