Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Ingen sänkning av hyran på grund av corona - Några fastighetsbolag lättar på kraven

Många får problem med ekonomin på grund av coronakrisen. Har du svårt betala hyran kan du bli vräkt. Men inte hos Göingehem AB.
Kristianstad • Publicerad 9 april 2020
Göingehem AB, i Östra Göinge.
Göingehem AB, i Östra Göinge.Foto: Bosse Nilsson

Radio P4 Kristianstad har skickat ut en enkät till 13 kommunala fastighetsbolag i norra och östra Skåne. 12 fastighetsbolag har svarat. De säger att det inte är aktuellt att sänka hyran för alla hyresgäster under krisen.

Henrik Loveby, vd för Göingehems .
Henrik Loveby, vd för Göingehems .Foto: Joel Sannemalm

Men flera av dem, bland andra Båstad, Örkelljungabostäder och Göingehem, svarar att de lättar på kraven. De kommer inte att vräka någon hyresgäst som får problem med hyran på grund av coronakrisen.

– Det är en behjärtansvärd hållning att ha, för det är en helt exceptionell situation, säger vd Henrik Loveby till radio P4 Kristianstad.

Fakta

Så här gör du för att inte bli sjuk

stanna hemma om du är sjuk

Tvätta händerna med tvål och vatten. Tvätta dem noga och ofta. Ta inte i ansiktet med händerna. Nys och hosta i ditt armveck. Inte i dina händer!

Krama inte någon. Ta inte någon i hand. Var inte på en plats där det finns många människor. Res inte till länder eller platser där många människor har blivit sjuka av viruset. Om du känner dig sjuk kan du ringa 1177.Om du har frågor om viruset ska du ringa 113 13.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons