1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Ingen placering av flyktingar i Östra Göinge 2020

Nästa år ska inte kommunerna Hässleholm, Osby och Östra Göinge ta emot några personer från Migrationsverkets boenden, det vill säga flyktingar som flyttar ut när de fått uppehållstillstånd.
Nordöstra Skåne • Publicerad 3 september 2019 • Uppdaterad 6 september 2019
Östra Göinge, kommunhuset i Broby.
Östra Göinge, kommunhuset i Broby.Foto: Bosse Nilsson

Det är länsstyrelsen som lagt ett förslag på hur platserna i kommunerna ska fördelas. Alla som bor på anläggningsboenden (ABO) och får uppehållstillstånd blir placerade i en kommun.

När platserna fördelas tas hänsyn till hur många asylsökande kommunerna tagit emot. Även har många nyanlända som valt att bo i kommunen (EBO) spelar in.

Det är osäkert hur många som på egen hand väljer att flytta till de olika kommunerna. Anhöriginvandringen är också osäker.

Länsstyrelsens prognos är ett mottagande på totalt 150 personer för 2020 i Skåne.

För nordöstra Skånes del (Kristianstad, Hässleholm, Östra Göinge, Bromölla och Osby) handlar det om 11 personer. Men fler flyttar in på egen hand. Därför blir det totalt 544 personer.

Foto: Marcus Ericsson/TT
Fakta

Fördelning 2020

I förslaget står det att 9 personer ska fördelas Kristianstad (2019 var det 21 personer). Totalt mottagande: 191.

Bromölla: 2 (3). Totalt mottagande: 36.

Östra Göinge: 0 (0). Totalt mottagande: 127.

Osby: 0 (0). Totalt mottagande: 40.

Andreas LovénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.