Annons
  1. العربية
  2. Svenska
  3. English

Inga nya fall av corona i Skåne

Inga nya fall av personer som smittats med coronaviruset covid-19 i Skåne det senaste dygnet.
Kristianstad • Publicerad 9 mars 2020
Region Skåne lämnar inte ut information om var de smittade personerna bor och arbetar, med hänvisning till patientsekretess.
Region Skåne lämnar inte ut information om var de smittade personerna bor och arbetar, med hänvisning till patientsekretess.Foto: Anders Wiklund/TT

Skåne har totalt 22 fall av coronaviruset. Region Skåne analyserar cirka 100 prover per dygn.

Smittskyddsläkare uppmanar allmänheten att ta ansvar, att se till att inte smitta andra.

Annons

– Alla ska vara mer noggranna med sin handhygien, att man hostar och nyser i armvecken och att man stannar hemma när man är sjuk, säger Birgitta Holmgren, biträdande smittskyddsläkare på Region Skåne.

Smittskydd Skåne jobbar med att spåra smittan av coronaviruset (vilka personer de smittade har träffat och var), för att hindra att det sprids vidare.

Region Skåne lämnar inte ut information om var de smittade personerna bor och arbetar, med hänvisning till patientsekretess.

Fakta

Coronavirus covid-19

Om du blir sjuk, ring telefonnummer 1177 om du har feber, hosta eller andningsbesvär och något av följande stämmer in på dig:

• Du har under de senaste 14 dagarna varit i Kina, Iran, Sydkorea eller Italien – i regionerna Lombardiet, Piemonte, Emilia-Romagna eller Veneto.

• Du har under de senaste 14 dagarna varit i kontakt med någon som har covid-19.

Har du allmänna frågor om covid 19 - Ring 113 13.

Källa: Folkhälsomyndigheten

Hilda ÄrlemyrSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons