1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Inga-Lill Bengtsson: Inga-Lill Bengtsson: ”Skylten Allt kommer att bli bra inger hopp”

Fotbollen är äntligen igång, men konserter och stora arrangemang är inställda. Våren som övergått till sommar är inte som vanligt. Från den 13 juni får vi i alla fall resa fritt i Sverige – om vi är friska och håller avstånd.
Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Kristianstad • Publicerad 13 juni 2020 • Uppdaterad 17 juni 2020
Inga-Lill Bengtsson
Detta är en personligt skriven text i Mosaik Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Inga-Lill Bengtsson
Inga-Lill Bengtsson

Trots allt - Skåne har färre dödsfall (per miljon invånare) i covid-19 än såväl Danmark som Stockholm och Göteborgsregionen. Nu gäller det att inte slappna av. Vi är alla en del av lösningen, det vill säga vi ska fortsätta tvätta händerna, hålla avstånd och stanna hemma om vi känner oss lite krassliga.

Det finns fortfarande många frågetecken kring coronaviruset, vilka som drabbas och hur. Robin 27 år var fullt frisk och levnadsglad, men dog av corona. Läs om honom på sidan 16.

”Vi är alla en del av lösningen, det vill säga vi ska fortsätta tvätta händerna”
Inga-Lill Bengtsson

I förra numret skrev vi om Mowlid Aden som var orolig för hur han skulle kunna isolera sig om han blev sjuk, eller om någon i familjen blev det. En läsare har reagerat på artikeln:

”Väldigt bra. Jag har inte läst någon bra artikel om en invandrare på längre. Vi som bor på Gamlegården hör bara dåliga saker om det som händer här”, står det i ett mejl.

Tack säger vi för hälsningen. Kb Mosaik har haft förstärkning en tid. Taghreed Aljbawi, journalist från Syrien, har praktik tre dagar i veckan. Läs hennes fina krönika på sid 20. Ellinor Ekdahl går journalistutbildningen på JMG i Göteborg. Hon har haft två veckors praktik och har bidragit med flera texter, bland annat om Jesin Moaalla i Hässleholm som öppnade trafikskola. Då slog corona till och han fick inga kunder.

– Jag vågar satsa och är alltid optimist. Jag ger inte upp så lätt, säger han.

Läs om honom på sidan 18.

Har du några bra förslag på något som kan bli bättre i kommunen? Rolf Sjöberg har gått hela Skåneleden på 120 mil. Han saknade en sträcka i Vattenriket, något han föreslog i ett medborgarslag. Nu har förslaget blivit verklighet. Läs mer på sidan 12.

Aktiv sommar på Charlottesborg sprider sig även till Gamlegården och Österäng i år. 60 ungdomar får vara med. Bra sätt ge ungdomar en tro på sig själva – och framtiden.
Aktiv sommar på Charlottesborg sprider sig även till Gamlegården och Österäng i år. 60 ungdomar får vara med. Bra sätt ge ungdomar en tro på sig själva – och framtiden.Foto: Bosse Nilsson

Ibithaj Alarini, kock på Näsbygårdens förskola, bidrog med ett recept på en efterrätt i Kb Mosaik för två år sedan. Nu är hon en av tio som är nominerade till White Guide Junior, det vill säga Sveriges bästa kock för barn.

Ibtihaj kan få de mest trista råvarorna att se söta, roliga och goda ut. I september vet vi hur det går. Vi håller tummarna och önskar lycka till.

Till sist något om märkliga skyltar i Östra Göinge. En skylt med Carpe Diem finns i Knislinge, läs mer på sidan 15. Jag tycker skylten Allt kommer att bli bra inger hopp. Kan vi bära med oss när vi ska fira midsommar och glädjas åt värmen och ljuset.