unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. العربية
  2. Svenska
  3. English

Information om corona på flera språk

För att minska risken för att sprida smitta gör Region Skåne en ny informationskampanj på flera språk, ”En kram på distans”. Informationen finns på engelska, somaliska, arabiska och teckenspråk.
”En kram på distans” om hur vi ska göra för att inte sprida smittan vidare. Kampanjen finns på flera språk och  hänvisar till Vårdguiden 1177.
”En kram på distans” om hur vi ska göra för att inte sprida smittan vidare. Kampanjen finns på flera språk och hänvisar till Vårdguiden 1177.
Foto: Region Skåne

Region Skåne vill vara säker på att alla skåningar vet hur man ska göra för att inte sprida coronasmitta vidare. Därför finns nu en kampanj med information om Vårdguiden 1177.

– Målet är att informera om hur vi tillsammans undviker smitta, säger Anna Strömblad, kommunikationsdirektör i Region Skåne, i ett pressmeddelande.

Kampanjen #enkrampådistans påminner om råden att tvätta händerna, nysa och hosta i armvecken, stanna hemma om man är sjuk, skydda sig om man är över 70 år och visa omtanke.

Kampanjen ska finnas i sociala medier, på Region Skånes informationsskärmar och kommunerna i Skåne.

Ett till dödsfall av corona i Skåne – Icke akut vård ställs in

1177.se har länkar till information på flera språk. På skane.se finns information som lättläst och teckenspråk, men regionen ser också över behovet av översättningar.

På 1177 Vårdguiden på telefon i Region Skåne finns även sjukvårdsrådgivning med tolk på arabiska och somaliska klockan 8-17 på vardagar, under knappval tre.

På tisdagen hade Skåne 238 smittade av covid-19, sju fler än på måndagen. Totalt 16 covid-patienter vårdas på sjukhus. Tre av dem får intensivvård.