1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Hon vill fortsätta som journalist – i Sverige

Taghreed Aljbawi, journalist från Syrien, har sedan fyra månader praktik på Kb Mosaik. ”Jag ville få en inblick i journalistyrket i Sverige. Tidningen är ett bra exempel på hur flerspråkiga journalister jobbar tillsammans”.
Kristianstad • Publicerad 15 juni 2020

Du började studera sfi på distans den 18 mars?

– Ja, vi som föräldrar, vuxna och elever måste ta coronaviruset på allvar.

– Jag kan studera när det passar mig. Det går väldigt bra. Varje vecka har vi elever ett videomöte med våra två lärare, de är väldigt duktiga. Då pratar vi bara svenska.

Vad är svårt med studier på distans?

– Min familj bor i en liten lägenhet, med två små barn. När jag har lektion är det svårt att hålla koll på dem, min man får gå ut med dem då. När vädret var kallt var det ett stort problem. Då fick de ha en Ipad för inte störa.

Varför är du praktikant på Kb Mosaik?

– Kb mosaik gör nyanlända en stor tjänst genom att publicera information och nyheter på andra språk än svenska, särskilt under coronatider.

Fakt

Taghreed Aljbawi

Ålder: 40.

Född: I Dar'a, bodde i Damaskus.

Bor: Olofström.

Familj: Man och två barn.

Yrke: Började jobba som journalist 2002 i Syrien, främst på tidningen Althawra. Jobbade där fram till 2015 då hon kom till Sverige. Har haft praktik på Sydöstran.

Intressen: Media, träna, läsa, laga mat.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Taghreed AljbawiSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.