Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Hennes roliga rätter kan vara bäst i Sverige

Maten på Näsbygårdens förskola både smakar bra och ser bra ut. Det tycker i alla fall White Guide Junior. Både köket och kocken är nominerade till att bli Sveriges bästa.
Kristianstad • Publicerad 18 juni 2020 • Uppdaterad 25 juni 2020
Ibtihaj Alarini, kokerska på Näsbygårdens förskola.
Ibtihaj Alarini, kokerska på Näsbygårdens förskola.Foto: Lasse Ottosson

Barnen på Näsbygårdens förskola är lyckligt lottade. Den är nominerad till Årets förskolekök. Deras kock Ibtihaj Alarini är dessutom en av tio nominerade som Årets Förskolekock 2020 i White Guide Juniors tävling för hela Sverige.

Ibtihaj Alarini på Näsbygårdens förskola är nominerad till Årets förskolekock.
Ibtihaj Alarini på Näsbygårdens förskola är nominerad till Årets förskolekock.Foto: Ibtihaj Alarini/Instagram
Är figurerna för söta för att ätas upp? Inga problem, nästa dag kommer nya.
Är figurerna för söta för att ätas upp? Inga problem, nästa dag kommer nya.Foto: Bild från Ibtihaj Alarinis Instagram
Annons

I Ibtihaj Alarinis händer kan en råvara som ser trist ut förvandlas till en figur som lockar både aptiten och fantasin.

– Tycker man inte om en råvara i en form, kan man lära sig att det kan bli gott i en annan. Det är en del i måltidspedagogiken, säger hon.

Näsbygårdens förskola är nominerade till Årets förskolekök. Kocken Ibtihaj Alarini är dessutom en av tio nominerade som Årets Förskolekock 2020 i White Guide Juniors rikstäckande tävling.
Näsbygårdens förskola är nominerade till Årets förskolekök. Kocken Ibtihaj Alarini är dessutom en av tio nominerade som Årets Förskolekock 2020 i White Guide Juniors rikstäckande tävling.Foto: Lasse Ottosson
”Ibtihaj är så väl värd det, hon lägger ner hela sin själ på jobbet”
Åsa Andréen, arbetsledare på Näsbygårdens förskola.

Ibtihaj Alarinis är även engagerad i Certifieringsgrupp Krav och sitter med i olika utvecklingsgrupper.

– Vi har bland annat tagit fram Månadens frukt och grönsak, ett tema som förskolorna och skolorna jobbar med i samarbete med skolmåltiden. Det blir win-win för alla.

Korvarna är allt annat än gråa och trista.
Korvarna är allt annat än gråa och trista.Foto: Bild från Ibtihaj Alarinis Instagram

Åsa Adréen är arbetsledare på Näsbygårdens förskola. Hon är väldigt glad över både nomineringen och sin kock, berättar hon.

– Det är så roligt och vi är så stolta. Ibtihaj är så väl värd det, hon lägger ner hela sin själ på jobbet.

White Guide Juniors syfte med tävlingen är att lyfta fram och höja standarden på maten som serveras till barn och unga i skolor och förskolor. Det finns 13 olika kategorier, varav Årets Förskolekock är en, Årets Förskolekök en annan.

15 september avgörs vem som tar hem det prestigefyllda priset.

Foto: Lasse Ottosson
Kristina WihlborgSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons