Hennes roliga rätter kan vara bäst i Sverige
Barnen på Näsbygårdens förskola är lyckligt lottade. Den är nominerad till Årets förskolekök. Deras kock Ibtihaj Alarini är dessutom en av tio nominerade som Årets Förskolekock 2020 i White Guide Juniors tävling för hela Sverige.
I Ibtihaj Alarinis händer kan en råvara som ser trist ut förvandlas till en figur som lockar både aptiten och fantasin.
– Tycker man inte om en råvara i en form, kan man lära sig att det kan bli gott i en annan. Det är en del i måltidspedagogiken, säger hon.
”Ibtihaj är så väl värd det, hon lägger ner hela sin själ på jobbet”Åsa Andréen, arbetsledare på Näsbygårdens förskola.
Ibtihaj Alarinis är även engagerad i Certifieringsgrupp Krav och sitter med i olika utvecklingsgrupper.
– Vi har bland annat tagit fram Månadens frukt och grönsak, ett tema som förskolorna och skolorna jobbar med i samarbete med skolmåltiden. Det blir win-win för alla.
Åsa Adréen är arbetsledare på Näsbygårdens förskola. Hon är väldigt glad över både nomineringen och sin kock, berättar hon.
– Det är så roligt och vi är så stolta. Ibtihaj är så väl värd det, hon lägger ner hela sin själ på jobbet.
White Guide Juniors syfte med tävlingen är att lyfta fram och höja standarden på maten som serveras till barn och unga i skolor och förskolor. Det finns 13 olika kategorier, varav Årets Förskolekock är en, Årets Förskolekök en annan.
15 september avgörs vem som tar hem det prestigefyllda priset.