1. العربية
  2. Svenska
  3. English

Hektisk premiärdag för kaffestugans arrendator

Kaffe och våfflor serverades i skytteltrafik i hembygdsparken på nationaldagen. Allt Möjligt Verkstaden fick en hektisk premiärdag i caféet.
Broby • Publicerad 12 juni 2019 • Uppdaterad 19 juni 2019
Stefan Andersson, ansvarig för Allt Möjligt Verkstaden, var överväldigad av intresset på premiärdagen. Från den 16 juni ska caféet ha öppet varje söndag.
Stefan Andersson, ansvarig för Allt Möjligt Verkstaden, var överväldigad av intresset på premiärdagen. Från den 16 juni ska caféet ha öppet varje söndag.Foto: Mikael Persson

En lång kö slingade sig framför disken. Vid borden ute i parken var det fullsatt. Många som firade nationaldagen var sugna på våfflor.

Andom Naigi lät sig inte blir uppstressad. Han har vanan inne från Allt Möjligt Verkstadens cafeteria.

– Det är första dagen här och mycket folk, säger han och lägger upp en gyllenbrun våffla på tallrik.

Tanken är att de arbetslösa som jobbar i föreningen ska få erfarenhet.

– Vi har en del som vill jobba i butik eller cafeteria. En del är utrikesfödda och funderar på att starta eget. Här får de en möjlighet att pröva i skarpt läge, säger Stefan Anderson, ansvarig för Allt Möjligt Verkstaden.

– Det handlar också om kultur och integration, att få möta andra människor i den här fantastiska miljön.

Överskottet från café- verksamheten ska skänkas till välgörenhet.

Hilda ÄrlemyrSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.