1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Hässleholm och Östra Göinge börjar med undervisning på distans

Göinge utbildningscenter (GUC) börjar från och med onsdag med distansundervisning för gymnasie- och vuxenelever. Det gäller även sfi. Hässleholms kommun börjar i morgon torsdag.
Östra Göinge/Hässleholm • Publicerad 18 mars 2020
Göinge utbildningscenter, Sibbhult
Göinge utbildningscenter, SibbhultFoto: Tommy Svensson

På GUC i Sibbhult finns studiehallar öppna för de som inte har eget wifi eller en egen dator.

Det är Folkhälsomyndigheten som rekommenderar att studierna ska ske hemifrån.

”Beslutet gäller fram till den 1 april. Men det kan ändras, säger Cecilia Flood, chef i Östra Göinge.
”Beslutet gäller fram till den 1 april. Men det kan ändras, säger Cecilia Flood, chef i Östra Göinge.Foto: Bosse Nilsson

– Undervisningen för våra gymnasie- och vuxenelever fortsätter, men på distans och som fjärrstudier, säger Cecilia Flood, kommunens chef för verksamheten,

Beslutet gäller också alla SFI-elever, både i Sibbhult och Hanaskog.

– Till att börja med gäller beslutet fram till den 1 april. Men det kan ändras, säger hon.

I Hässleholms kommun börjar undervisningen på distans under torsdagen. Det säger Stefan Larsson (M), ordförande barn- och utbildningsnämnden i Hässleholms kommun.
I Hässleholms kommun börjar undervisningen på distans under torsdagen. Det säger Stefan Larsson (M), ordförande barn- och utbildningsnämnden i Hässleholms kommun.Foto: Bosse Nilsson

Hässleholms gymnasieskolor och gymnasiesärskolan börjar med undervisning på distans från och med torsdag den 19 mars. Distansundervisning beräknas dra igång fullt ut under nästa vecka.

– Alla kommunala skolor har studiedag under onsdagen. Det har gett oss lite tid för att ställa om, säger Stefan Larsson (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.