1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Handboll: Jaballah lämnar IFK – ska spela i Qatar

Jihed Jaballah lämnar IFK Kristianstad med omedelbar verkan. Det blev en snabb affär under helgen – den tunisiske spelaren lånas ut till Al Ahli i Qatar. Och nästa säsong ska han spela för Tatran Presov i Slovakien.
Kristianstad • Publicerad 13 februari 2020
Jihed Jaballah har spelat som mittsexa, men har bara fått spela få matcher. Han har haft hård konkurrensen av andra spelare.
Jihed Jaballah har spelat som mittsexa, men har bara fått spela få matcher. Han har haft hård konkurrensen av andra spelare.Foto: Bobbo Lauhage

– Det stämmer. Vi är överens med hans agent om att bryta kontraktet, säger Jesper Larsson, sportchef i IFK Kristianstad.

I tisdags stod det klart att Jihed Jaballah lånas ut till Al Ahli i Qatar resten av säsongen. Nu kommer det nya bud. Nästa säsong är 30-åringen klar för Tatran Presov i Slovakien.

– Det har gått jättesnabbt. Hans agent hörde av sig och berättade om intresset från Tatran Presov. Då kom vi överens om att bryta kontraktet, säger Jesper Larsson.

IFK får betalt för utlåningen av 30-åringen till Qatar.

– Det är ett lån som är gynnsamt för båda parter, säger Jesper Larsson.

Jihed Jaballah värvades till IFK i somras som en rutinerad ersättare till islänningen Arnar Arnarsson. Men det blev aldrig något lyft för den 30-årige tunisiske landslagsspelaren.

Jihed Jaballah har redan åkt till Qatar. Nästa säsong spelar han i Slovakien.
Jihed Jaballah har redan åkt till Qatar. Nästa säsong spelar han i Slovakien.Foto: Lasse Ottosson

På grund av strul med visumet kom han sent i somras till Kristianstad. Jaballah fick bara spela några få gånger under sin tid i IFK.

Jaballah gjorde bra ifrån sig under Afrikanska mästerskapen, där han blev utsedd till turneringens bästa mittsexa. Det gjorde att en snabb övergång till klubben Al Ahli i Qatar blev möjlig.

– Det spelade säkert in, säger Jesper Larsson.

Robin NilssonSkicka e-post
Patric NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.