1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Håll dig sju stora falafelrullar väck – över 600 bekräftade covid-19 fall i Skåne

Skåne har fler än 600-sträcket bekräftade fall av covid-19. Ökningen går långsamt i Skåne. Ansvariga varnar ändå för smittan; ”Håll ut, håll i, håll avstånd”, uppmanar regionrådet Alf Jönsson.
Kristianstad • Publicerad 24 april 2020
Region Skånes kampanj för att hålla avstånd.
Region Skånes kampanj för att hålla avstånd.Foto: Region Skåne

– Det här är inte över, så vi sänker inte garden. Hjälp oss så vi kan göra vårt jobb, uppmanade regiondirektör Alf Jönsson under en presskonferens.

Han fortsatte med:

– Det här med att hålla avstånd, hur svårt kan det vara? Hur långt är två meter? Längre än du tror. Det är som en säng tillverkad i Skåne. Eller fem skånska spettekakor. Sju falafelrullar. Eller 20 toapappersrullar.

Samtidigt jobbar regionen med fler innovationer för att hjälpa patienterna. På Skånes Universitetssjukhus (SUS) görs nu 3d-utskrifter av adaptrar, så att två patienter kan dela på en syrgastub.

– Lyckligtvis är vi inte i det läget i dag, tillgången på syrgasapparaten är än så länge god, säger Einar Heiberg, forskare i klinisk fysiologi vid Sus och Lunds universitet.

Fakta

Så många är smittade av nya coronaviruset i Skåne (24 april)

Antal konstaterade fall: 609.

Totalt antal provtagna: 7 065.

Totalt antal covid-patienter som vårdas på sjukhus: 72, varav 21 i intensivvård.

Totalt antal covid-positiva som avlidit: 59.

Inlagda på CSK: 5, varav 3 får intensivvård.

Clifford JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.