1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Guldrånet: Tre män anhållna – polisen har hittat vapen

Tre män greps i lördags kväll. De sitter anhållna. De misstänks för rånet i fredags mot en guldsmedsbutik i centrala Kristianstad. Polisen har också hittat vapen som kan ha koppling till rånet.
Kristianstad • Publicerad 18 november 2019
Vid 10.15-tiden i fredags utsattes Guldsmed Sandgren på Hesslegatan för ett rån. Tre maskerade män med pistol ska ha hotat personal.
Vid 10.15-tiden i fredags utsattes Guldsmed Sandgren på Hesslegatan för ett rån. Tre maskerade män med pistol ska ha hotat personal.Foto: Mikael Persson

Polisen slog till på en adress i centrala Kristianstad klockan 20 i lördags kväll. Där hittade polisen vapen. Tre män, mellan 20 och 30 år, greps. De sitter nu anhållna.

Polisen säger att vapnen har koppling till rånet mot Guldsmed Sandgren.

– Vi är inne i ett känsligt läge nu, men vi har nått vissa framgångar, säger John Sjöblom, vid polisen.

De tre misstänkta rånarna var maskerade och flydde på cykel. En av dem ska ha riktat en pistol mot personal i guldsmedsbutiken. Det är oklart vilket byte rånarna fick med sig.

Polisen ska hålla förhör med de misstänkta och titta på övervakningsbilder.

Martin SöderbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.