1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Glad påsk med konst

Påsken är här, vi ska helst stanna hemma för att inte sprida coronasmitta. Men vi kan gärna gå ut - bara vi håller avstånd. Passa på att titta på konst. Konst finns i skyltfönster i Kristianstad och ett 40-tal konstnärer ställer ut i Norra Åsum. Du kan även gå i parken eller i konsthallen på Wanås.
Kristianstad • Publicerad 10 april 2020
”Här finns ett stort tält med en scen där vi har  konserter, linedance och visar en del av vår Art Fashion Show”, säger Rebecka Salomonsson på ArtCastle.
”Här finns ett stort tält med en scen där vi har konserter, linedance och visar en del av vår Art Fashion Show”, säger Rebecka Salomonsson på ArtCastle.Foto: Lasse Ottosson

Totalt visas verk av ett 40-tal konstnärer på ArtCastle, varav 16 av dem är på plats i helgen. Utställningen är i byggnad 10 på Wendes gamla militärområde i Norra Åsum. Öppet dagtid under hela påskhelgen, med start på långfredagen.

Malena Olsson, Hammarshus, Kristianstad visar nya verk utomhus i emalj i parken/trädgården.

Daniel Albinsson, Floragatan 9, Bromölla, visar sina verk utomhus i trädgården. Där finns 80-100 stora och små konstverk gjorda av metallskrot.

ArtQastles lokaler i norra Åsum har plats för många konstverk. Det finns en källare plus tre våningar, var och en på cirka 500-600 kvadratmeter.
ArtQastles lokaler i norra Åsum har plats för många konstverk. Det finns en källare plus tre våningar, var och en på cirka 500-600 kvadratmeter.Foto: Lasse Ottosson
Artillerimuseet har en utställning i skyddsrummet hos ArtCastle under påsken.
Artillerimuseet har en utställning i skyddsrummet hos ArtCastle under påsken.Foto: Lasse Ottosson

Rachel Tess & Frédéric Gies visar dans på torget i Knislinge. I en öppen container, placerad på torget i Knislinge ska de två framföra ett fyra timmar långa performance-verk, ”Direkt från Skofabriken”. Här möts dansens många uttryck, från balettens former till samtidens koreografi. När? Lördag, den 11 april, mellan kl 12-16.

Wanås Konst håller öppet klockan 11-16, där finns också olika workshops. Entréavgift.

Glad påsk önskar Kb Mosaik, som nu tar ledigt över helgen.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.