1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Fyra ungdomar misstänkta för storbranden är släppta - åklagare vill häkta en av dem igen

De fyra ungdomarna som misstänks för storbranden i Godsmagasinet den 18 augusti släpptes på fredagen. Tre av dem ska förhöras mer. Men Kammaråklagare Marie-Louise Holmberg tycker tingsrätten gjorde fel som släppte den fjärde ungdomen, en flicka. Hon måste häktas igen, tycker Holmberg.
Hässleholm • Publicerad 22 oktober 2019
Den 18 augusti började det brinna i Godsmagasinet i Hässleholm. Branden orsakade tågstopp i en vecka. Samtliga fyra  misstänkta släpptes i fredags, men åklagaren vill att flickan häktas igen.
Den 18 augusti började det brinna i Godsmagasinet i Hässleholm. Branden orsakade tågstopp i en vecka. Samtliga fyra misstänkta släpptes i fredags, men åklagaren vill att flickan häktas igen.Foto: Tommy Svensson

Det var för två veckor sedan som ungdomarna, i åldern 16–21 år, häktades på sannolika skäl misstänkta för grov mordbrand. Under fredagen släpptes alla fyra.

Tre av dem ska förhöras mer.

– De är under betryggande övervakning. Vi har kommit så pass långt i utredningen att de inte behöver vara häktade. De är så unga. Därför måste jag noga överväga om de måste vara frihetsberövade, säger kammaråklagare Marie-Louise Holmberg.

Men hon vill omedelbart häkta flickan (minderårig) som släpptes under fredagen. Därför har hon överklagat tingsrättens beslut till hovrätten. Holmberg anser att flickan på sannolika skäl fortfarande är misstänkt för grov mordbrand.

”Tingsrätten har dragit en felaktig slutsats av de omständigheter som presenterats vid omhäktningsförhandlingen den 18 oktober”, skriver Marie-Louise Holmgren i sin överklagan.

Andreas LovénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.