1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Fryshuset redo att hjälpa ungdomar till jobb och studier

Nu är Fryshuset redo. Fryshuset ska hjälpa arbetslösa ungdomar att få jobb eller till studier.
Östra Göinge • Publicerad 7 februari 2019
Sören Davidsen, Fryshuset i Broby.
Sören Davidsen, Fryshuset i Broby.Foto: Carl-Johan Liljedahl

Det är Arbetsförmedlingen som anvisar ungdomar till Fryshuset i Broby. Satsningen heter ”Stöd och matchning”. Vad är ”Stöd och matchning”? Jo, stödet är till för de som är inskrivna på Arbetsförmedlingen och kan jobba, men behöver mer stöd för att få jobb.

De arbetslösa får en handledare och ett stöd som är anpassat efter varje individ. Det ska hjälpa dem att snabbare hitta ett jobb eller studier.

Ungdomar kan till exempel få hjälp med att hitta och söka jobb, skriva ansökningar och hjälp med kontakter till företag, studie- och yrkesvägledning, studiebesök med mera.

Fryshuset i Östra Göinge har en djärv satsning – år 2022 ska kommunen ha den lägsta arbetslösheten bland ungdomar i Sverige.

Fryshuset hjälper också 15 gymnasieelever att hitta sommarjobb.

Även verksamheten Ungdomskultur har startat, med bland annat ”Dans för tjejer”. Det finns en grupp för ungdomar som är 13-16 år och en grupp för 17-22 år.

Fryshuset letar också efter en lämplig lokal, där ungdomar kan meka med fordon.

Fryshuset är en ideell organisation som är religiöst och politiskt oberoende. Verksamheten finansieras bland annat med bidrag från stiftelser, fonder, kommunala bidrag och stöd från företag och privatpersoner.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.