1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Framtiden i fokus i tio dagar

Alla som bor i Kristianstad kan bli bättre på att engagera sig för klimatet, miljön och staden. Det tycker arrangörerna bakom Framtidsveckan den 14-22 september.
Kristianstad • Publicerad 12 september 2019
FN:s 17 globala mål för hållbarhet inom klimat, miljö och sociala frågor ligger till grund för Framtidsveckan. Beata Svensson, Agenda 21-samordnare, är en av många som håller i arrangemanget.
FN:s 17 globala mål för hållbarhet inom klimat, miljö och sociala frågor ligger till grund för Framtidsveckan. Beata Svensson, Agenda 21-samordnare, är en av många som håller i arrangemanget.Foto: Peter Åklundh

Det är sjätte året i rad för Framtidsveckan.

Varför en Framtidsvecka?

– Vi vill väcka nya tankar så att hållbarhet kommer upp till ytan, för vår framtid i Kristianstad, säger Beata Svensson, Agenda 21-samordnare i kommunen.

Det blir många föreläsningar, promenader, workshop, teater och familjearrangemang. FN:s 17 globala hållbarhetsmål, Agenda 2030, ligger till grund för Framtidsveckan.

Vilka är höjdpunkterna?

– Börja med att gå på invigningen på Lilla torg, lördagen den 14 september klockan 11-14, med frågor om hållbarhet, musik, konst och mat. Sen är det mycket annat bra som händer under hela veckan.

Hela programmet finns på kristianstad.se/framtidsveckan

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.