1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Fotboll för alla i Bromölla fick pris

När ”Fotboll för alla” skulle läggas ner tog IFÖ Bromölla IF över. Det är 3,5 år sedan. Nu får IFÖ Bromölla priset för Årets inkluderande förening i nordöstra Skåne. ”Ger du ungdomar ett litet arvode, lite ansvar och nyckeln så växer de”, säger ledaren Peter Ekstrand.
Kristianstad • Publicerad 28 februari 2020
Peter Ekstrand från Ifö BromöllaIF  tog emot priset för Årets inkluderande förening på Nordöstra Skånes Idrottsgala.
Peter Ekstrand från Ifö BromöllaIF tog emot priset för Årets inkluderande förening på Nordöstra Skånes Idrottsgala.Foto: Mikael Persson

Grattis till priset!

– Tack, det är inte så lätt med integration i Bromölla. Första året fick vi bidrag från kommunen, men inte längre, säger Peter Ekstrand, ledare för verksamheten.

– Skåneidrotten ger bidrag. Bromöllahem låter oss vara i hallen gratis. Jag har hjälp av ungdomarna, inga andra vuxna.

Fotboll för alla fungerar som nattfotbollen i Kristianstad.

– Vi kör fredagskvällar, med drop in fram till klockan 20, ibland till klockan 21. Det är bra att de har något att göra, så de inte hittar på något annat.

Fritidsgården hade hand om fotbollen tidigare.

– När de bestämde att lägga ner tyckte jag att vi skulle ta över. Det är en sådan viktig verksamhet. Vi brukar ha cirka 50 deltagare i snitt. På jullovet hade vi som mest 83 deltagare.

Hur många tjejer är med?

– Bara några få, tyvärr. Vi tänker oss ett framtida projekt med tjejer, troligtvis direkt efter skolan.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.