1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Första dödsfallet i Skåne – Kvinna smittad av coronaviruset har dött

En kvinna i 80-årsåldern smittad av covid-19, det vill säga coronavirus, har dött. Det är det första dödsfallet i Skåne.
Skåne • Publicerad 19 mars 2020
Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinnan avled under onsdagen. Det meddelar Region Skåne i ett pressmeddelande. Kvinnan vårdades på Skånes universitetssjukhus.

”Nu går våra tankar till den avlidnas familj och vänner”, säger Eva Melander smittskyddsläkare i Region Skåne i pressmeddelandet.

Kvinnan hade underliggande sjukdom. Hon var allvarligt sjuk när hon kom till sjukhuset i förra veckan. Hon provtogs när hon kom in. Det visade sig att hon var smittad av det nya coronaviruset.

”Vi vet att det är äldre och särskilt äldre med andra underliggande sjukdomar som blir allvarligast sjuka av covid-19. Det här är en sorglig påminnelse om hur viktigt det är att vi skyddar dessa grupper från att smittas”, säger Eva Melander.

Region Skåne lämnar inte ut fler uppgifter av hänsyn till familjen.

Marcus HaraldssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.