Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Förening söker ny lokal på Österäng

”Förening för kultur och hantverk” hade en lokal i Österängskyrkan ett tag. Men nu renoveras kyrkan. Föreningen har inte lyckats hitta en annan lokal. Nu hoppas medlemmarna få hjälp av kommunen.
Kristianstad • Publicerad 4 november 2019
Några av föreningens medlemmar på Österäng, från vänster till höger: Hussain Abbood, Tala Abo- Kall, Abbas Abbood (i famnen), Maryam Hasan, Ghada Alkhaldi, Ebtessam Salamah.
Några av föreningens medlemmar på Österäng, från vänster till höger: Hussain Abbood, Tala Abo- Kall, Abbas Abbood (i famnen), Maryam Hasan, Ghada Alkhaldi, Ebtessam Salamah.Foto: Sofyan Aswad

Föreningen har många aktiviteter för barn och vuxna, på helger eller vardagar. Men nu läggs allt på is.

Föräldrarna önskar en lokal på Österäng, där de bor. ”Tack vare Österängskyrkan kunde vi börja med våra aktiviteter, men nu kan vi inte fortsätta där”, säger Maryam Hasan, till höger, med Ghada Alkhaldi intill.
Föräldrarna önskar en lokal på Österäng, där de bor. ”Tack vare Österängskyrkan kunde vi börja med våra aktiviteter, men nu kan vi inte fortsätta där”, säger Maryam Hasan, till höger, med Ghada Alkhaldi intill.Foto: Sofyan Aswad

– Tack vare Österängskyrkan kunde vi börja med våra aktiviteter, men nu kan vi inte fortsätta där, säger Maryan Hasan, en av de ansvariga i föreningen.

Annons

De har fått erbjudande om andra lokaler. Men de passar inte alla - alla har inte bil.

– Vi önskar att lokalen skulle vara här på Österäng. Då är det lätt för barnen att komma dit - och för oss föräldrar också, säger Hussain Abbood, en förälder i föreningen.

Föräldrarna hoppas att barnen ska få fortsätta med sina aktiviteter.  ”Vi önskar att lokalen skulle vara på Österäng. Då är det lätt för barnen att komma dit - och för oss föräldrar också, säger Hussain Abbood, tillsammans med Ebtessam Salamah och Tala Abo-Kall, med barnet Abbas Abbood.
Föräldrarna hoppas att barnen ska få fortsätta med sina aktiviteter. ”Vi önskar att lokalen skulle vara på Österäng. Då är det lätt för barnen att komma dit - och för oss föräldrar också, säger Hussain Abbood, tillsammans med Ebtessam Salamah och Tala Abo-Kall, med barnet Abbas Abbood.Foto: Sofyan Aswad
Fakta

Förening för kultur och hantverk

Föreningen har olika aktiviteter, bland annat undervisning i arabiska, svenska, it, konst, hantverk och syslöjd.

Föreningen startades 2018, har 45 medlemmar. 47 barn är inskrivna i olika aktiviteter.

Mohamad KaninaSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons