1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Flicka skadad när stor sten kastades mot polis

Två personer på scooter kastade en 1,7 kilos sten mot polisen. En 11-årig flicka blev skadad. Händelsen inträffade mellan Göingegatan och Albogatan på måndagskvällen vid 20.30-tiden. ”Vi vill ta reda på vilka som kastade sten. Vi vill markera att den här typen av händelse inte är accepterat, varken av polisen eller samhället i övrigt ”, säger polisinspektör Åsa Svärd. Polisen söker vittnen.
Kristianstad • Publicerad 18 juni 2019 • Uppdaterad 19 juni 2019
Polisen söker vittnen till stenkastning, en 11-årig flicka blev skadad.
Polisen söker vittnen till stenkastning, en 11-årig flicka blev skadad.Foto: Johan Nilsson/TT

Gärningsmännen såg att en flicka blev skadad. Ändå vände de tillbaka och kastade en sten till. Den stenen var ännu större, men den träffade ingen.

–Vi inom polisen tycker det här är helt oacceptabelt. Vi har även pratat med några som bor på området. De tycker det är förfärligt att deras barn råkar illa ut, säger Åsa Svärd.

Enligt polisen är det en mörkhyad och en ljushyad gärningsman som körde/åkte på en svart/grå sliten scooter. Det är killar eller unga män.

Vet ni något mer om gärningsmännen?

– Vi vill ta reda på vilka de är. Vi vill markera att den här typen av händelse inte är accepterat, vare sig av polisen eller samhället i övrigt, säger hon.

Ni söker vittnen?

– Jag är övertygad om att det finns flera personer som vet vilka som gjort det. Stenkastning har inträffar förut, men att träffa en elvaårig oskyldig flicka är förfärligt. Det är tur att hon inte är mer allvarligt skadad, säger Åsa Svärd.

Flickan fick åka in till sjukhuset, hennes ben blev skadat.

Händelsen inträffade mellan Göingegatan och Albogatan på Gamlegården. Civila poliser och en civil polisbil stod vid Göingegatan 21-23. Runt deras bil samlades nyfikna barn.

En svart/grå sliten scooter (mc eller moped) kom från vändplatsen på Göingegatan och passerade platsen. På scootern satt två gärningsmän med luvorna på sina tröjor uppdragna. En bar vit luvtröja, den andre en grå med ränder på ärmarna.

Polisen tar emot tips på 114 14.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.